Ellenmenet kizárás egyvágányú vonalon

Willkommen in der Transport Fever Community

Welcome to the fan community of Transport Fever and Train Fever, the economic simulators of Urban Games. The community is free for you to share and inform yourself about the game. We cultivate a friendly and objective interaction with each other and our team will be happy to answer any questions you may have.

 

Registration and use is of course free for you.

 

We wish you a lot of fun and hope for active participation.

The Team of the Transport-Fever Community

 • Hogyan növeljük meg az egyvágányú vasútvonalunk átbocsátóképességét.

  A vonalszakasz felépítése:
  Hol hasznosítható ez a módszer?


  Azokon az egyvágányú vonalakon, ahol...


  • Nagy a vonatsűrűség
  • Másik vasútvonalról bejáró forgalom esetében. Például: Egy vonalon két személyvonat és egy fővonalról rendszeresen bejáró tehervonat esetében.

  Hogyan működik?  A kék pont jobbra halad, a fehér balra. A 3. képen a kék pont szemszögéből nézzük a vonalszakaszt. A vörös a foglalt szakasz, a zöld pedig a szabad.  Ez a kép a fehér pont szemszögéből van. A zöld a szabad út, a sárga szakasz pedig a kék által foglalt vonalszakasz. Mivel a fehér nem tud eljutni a következő jelzőig, mert beleér a foglalt szakasz a vágányútjába (rózsaszín rész), ezért marad vörös a kijárati jelzője.

  Mennyire effektív?


  X-tengely: távolság
  Y-tengely: idő


  Mind két végponton kettő-kettő vonat szándékozik áthaladni az adott szakaszon. Az első táblázat a hagyományos, míg a második az ellenmenetkizárásos jelzőzés található.


  +25%-os áteresztőképesség ebben az esetben.


Share