Beiträge von akyyy

Willkommen in der Transport Fever Community

Wir begrüßen euch in der Fan-Community zu den Spielen Transport Fever und Train Fever, den Wirtschaftssimulatoren von Urban Games. Die Community steht euch kostenlos zur Verfügung damit ihr euch über das Spiel austauschen und informieren könnt. Wir pflegen hier einen freundlichen und sachlichen Umgang untereinander und unser Team steht euch in allen Fragen gerne beiseite.

 

Die Registrierung und Nutzung ist selbstverständlich kostenlos.

 

Wir wünschen euch viel Spaß und hoffen auf rege Beteiligung.

Das Team der Transport-Fever Community


    Hi,
    I'm looking for a mod capable of setting some rules/policies for how the game is supposed to pick the locations of the next construction sites.
    The goal would be to have real-world-like street networks in the cities.
    This is not the Cities: Skyline, I've got that, I still want a similar way of setting the construction site allocation.
    I've tried mode platzierbare stadtgebäude and Plop Town Buildings but placing the buildings is quite circumstantial for one thing, and - unlike the ones placed by the game - they are lacking all the functions.
    Next attempt was razing the whole city to the ground, leaving only 1-2 buildings, a large city cannot be turned into another one with the same population though, this would always result in a smaller one.
    Actually, the best would be to have the option of constructing the roads first then buildings could be placed accordingly.
    Any suggestions to remedy this?


    Maybe building zone, than Simcity, or Cities?


    (Sorry my English... :P )

    Na egész jól haladtam a pályámmal, térképemmel, bár most az utóbbi időben nem igazán foglalkoztam a játékkal.
    A domborzatot nagyjából belőttem, pofásan néz ki, de elkapott a 'hév", hogy a város nem úgy néz ki, mint a valóságban. Valami jóféle városépítő mod igazán jól jönne.


    Van 2 mod amikkel épületeket lehet el helyezni, de ahogy észrevettem, azoknak semmi funkciójuk nincs, nem lakik benne senki, csak kb. dísznek vannak ott.


    Én egy olyasmi szerkesztőre vágynék, amikkel ki lehetne jelölni, hogy merre fele építkezzen a játék, esetleg kijelölni neki az utakat, hogy azok mentén építkezhetne automatikusan, de egyéb utakat ha lehet, ne hozzon létre.


    Próbáltam úgy is csinálni, hogy le romboltam minden épületet, kivéve 1-2-t, majd megrajzoltam az utakat , és vártam egy kicsit. Sajnos magától berajzol különféle utakat, bár még talán azt ki is lehetne játszani, de ha már egy nagyon nagy lakosságú várost bontok le így, abból már sosem lesz ugyanolyan nagy város, csak egy közepes falu....


    Ha jól működnének az épület el helyezős modok, még akkor talán az is jó lenne, igaz idő igényes lenne el helyezni egy települést úgy, hogy kéne, de megérné :D


    Jó jó tudom ez nem város építős játék, de ha már csak nyomokban is de hasonlítana legalább a fő utak a valóságra, tök érdekes lenne az egész :)


    Sajnos semmi ilyesmi modot nem találtam.Esetleg a készítők felé hogy legyen egy ilyen?


    Vagy jól meg kéne fogalmazni ezt az egészet angolul vagy németül és berakni egy fórum témára.

    Magasságtérképet használtam én is :) Annyi hog yitt ott módosítottam, hogy legyen benne nagyobb város több is, ne csak miskolc (mert Ózd nem lett volna rajta, de közlekedés szempontból mégis úgy gondolom hogy kell bele), illetve Kassa, meg Szerencs van még rajta, úgy, hogy a vaságban nem ott vannak ahol a játékban).
    Városok fejlődését valamelyik config fájlban lehet módosítani, és úgy lasabban fejlődnek, de sajnos az egészre érti, nem csak bizonyos városra, és ha nagyon le csökkentem, nagyon nehéz lesz tőle a játék ahogy észrevettem.


    Persze így is nagyon jó játék, szerintem most már méltó utódja a TD-nek. Istenem azzal mennyit játszottam, még gyerekként is :(


    Ja tényleg ott volt multiplayer, mekkora lenne már ha itt is lenne :D

    Nagyjából kész van a pályám, játszható, 1950-es évekig el vittem.
    De szembesültem pár bosszantó hibával. Ezeket javítottam, de nem sok kedvem van elölről kezdeni az egészet, csak ha nem lenne tökéletes.


    2 gondom is van vele (esetleg 3)
    1. Nem lehet a városok "kinézetét" módosítani.
    Ez a trükk van jelenleg a városok módosítására. Eléggé költséges megoldás, addig rombolni egy várost, hogy aztán az az én kedvem szerint épüljön....
    Mennyire egyszerűbb lenne, ha a készítők bele raknának egy pálya szerkesztőt, amibe olyan "útfajtát" lehetne el helyezni, amelyek mentén épülnének az épületek. Esetleg behatárolni egy területet, hogy azon a határon belül legyenek házak, aztán nekem csak az úthálózatot kéne megrajzolni. Így egy pici hasonlóságot mutatna a reálishoz.


    2. Valamiért a pálya egyik végén nagyon szépen néz ki a folyó, tavak, és annak rakpartja, addig a másik oldalon hatalmas szakadékokba torkolódik az egész, amin hidat vagy bármit építeni kínszenvedés. Pedig a magasságtérkép szerint nincs sok különbség. Aztán lehet hogy mégis van, de nem igazán tudom, hogyan lehetne azt megoldani, hogy ne legyen a pályámnak "lejtése", és egy síkban lennének ezek a sík területek.


    +1: Mikor generálja a pályát, össze köti az ipari létesítményeket, meg a városokat a játék, ahogy észreverrem, mindenhol a legrövidebb útlehetőséget számoíja ki. Elég sok esetben ez is eltér a valóságtól. Ezzel még nagoyn nemis lenne gond, hisz az egész földutakból áll (lergalább is az 1850-es években), de aztán később hiába építek rendes aszfaltos országutat a rendes helyére, ha törlöm a régit, egyből jön a figyelmeztetés, hogy nincs összekötve a település. Lol.


    Pár helyen írják ezt külföldi fórumokon (itt is, és Steamen), hát bízok benne hogy előbb utobb lesz egy normális pálya szerkesztő a játékhoz, ahol a le generált pályát lehet még csinosítgatni.

    **Transport Fever\res\strings\hu\LC_MESSAGES\
    innen másoltam bele a két fájlt a **\Transport Fever\res\strings\en\LC_MESSAGES\ mappába (nyilván telepítési hely különböző lehet.



    Esetleg lehet még az hogy nekem "aszfaltról" van meg a játék :( mivel sem bétát nem kaptam, sem magyar nyelv nem volt benne alapból, mint anno a train feverben, így várom még jó akciós lesz és akkor megveszem.
    azt olvastam egyébként, hogy a béta ( vagy alfa) verzióban, debug módban még ki írta a koordinátákat a gyáraknak, erre ezt ki vették teljesen a teljes játékból. remélem sikerül valakinek vissza csempésznie, mert addig csak szenvedés a gyár elhelyezés (debug módban el lehet, pénzért, rögtön csőddel kezdeni a játékot nem nyerő:D


    Van valakinek tapasztalata, lassulás mikor várható? nőnek a városok x idő után? ha sok város van a térképen, beakadhat a játélk? mert sajnos én a megyébe elég sok települést raktam :D nehogy később szivás legyen még azzal is.

    Sziasztok. Régebben nem sokat játszottam a Train Feverrel mert sok bosszantó hiányosság volt benne számomra, és nem igazán folytam bele (azóta lehet javitottak már rajta a javításokkal, de mióta bejelntették a Transport Fevert, azóta számoltam a napokat, és végre itt van.



    Kicsit kisérletezgettem vele, olvasgatom itt a fórumokat is a modokkal kapcsolatban, Személyes kedvencem az, ha a lakókörnyezetemet, környéket bele tudom helyezni a játékokba.


    Anno az OTTD-be is megcsvináltam a megye egy részét, és éveket játszottam, csak azon a pályán.


    Nos, ennek újra neki fogtam, de most a Transport Feverben.
    Egész szépen haladok egyébként, játszik könnyedséggel lehet bele tenni domborzati térképet, városokat elhelyezni stb. Egyedül ami nehézség, az az ipari zónák, létesítmények ialakítása. Ahogy olvasgattam, a németeknek is ezzel gyűlik meg a bajuk. Hiába írjuk be a fájlba, hogy hova tegye le a gyárat, vagy le teszi, vagy nem. Nem tetzhet neki, ha már van ott út, vagy másmilyen a domborzati viszonyok (bár néha leteszi akkor is, hatalmas krátereket rakva a földre, és eléggé undorítóan néz ki úgy.



    Nagyon ki kell kisérletezni még, hogy mit hova tegyek.


    Hétvégén majd lesz egy picit több időm ismét foglalkozni vele, addig remélhetőleg jön egy jó tool vagy mod ami segít ebben.
    (Sztem az lenne a legjobb megoldás, ha valahogy a játékon belül elő lehetne hozni egy koordináta rendszert, debug módba el helyezni bárhova a gyárat, megadja hogy hol van, majd pedig a map.lua fájlban beírni a pontos koordínátákat :D



    Jah, egyébként a játékban van egy hu mappa, 2 fájlal, ha felülírjuk az angolt, akkor pár helyen magyarul szól hozzánk a játék, egy két angol kifejezés marad, de olyanok hogy wood, meg oil, stb.. :D