Magyar Topik - Hungarian Topic - Ungarisches Thema

Willkommen in der Transport Fever Community

Wir begrüßen euch in der Fan-Community zu den Spielen Transport Fever und Train Fever, den Wirtschaftssimulatoren von Urban Games. Die Community steht euch kostenlos zur Verfügung damit ihr euch über das Spiel austauschen und informieren könnt. Wir pflegen hier einen freundlichen und sachlichen Umgang untereinander und unser Team steht euch in allen Fragen gerne beiseite.

 

Die Registrierung und Nutzung ist selbstverständlich kostenlos.

 

Wir wünschen euch viel Spaß und hoffen auf rege Beteiligung.

Das Team der Transport-Fever Community


  • Sziasztok!
    Mivel megjelent a Trnasport Fever volna egy olyan kérdésem, hogy akik már játszanak vele mit mondanak: érdemes megvenni?
    Előre is köszi

  • Én már megvettem és nagyon tetszik!


    Tényleg nem sok változott a TF-hez képest külsőleg, viszont ami igen, az nagyon jót tett neki!
    Egyértelműen jobban fut ugyanazon a gépen, mint a TF, az új lehetőségek nagyot dobnak rajta!
    A kampányokat nagyon jól építették fel, azokkal is élvezetes játszani, de persze a szabad játék is hetekig el tud foglalni. :D


    Van még pár gyermekbetegsége, de ezek minimálisak, egyáltalán nem befolyásolják a játékot.
    Szóval én mindenképpen ajánlom megvételre, ha a TF tetszett. :)

  • Sziasztok,


    ~28 EURO
    Én is megvettem , nekem is nagyon tetszik.


    Kifejezetten tetszik, hogy a városba több féle árut lehet szállítani.
    Amivel nekem annyira nem tetszik, és emiatt trükközni kell, az az, hogy az árú maga dönti el, hogy melyik útvonalon megy.


    Értem ez alatt azt, hogy ha van egy hajóm ami sok követ lassan elvisz messzire. Ezután azt szeretném hogy a kőből gyártott téglát pedig visszahozza a kiindulási hely környékére(hogy az ottani városban lepakolja) az egészen addig működik, amíg egy alternatív útvonalon nem alakúl ki egy "jobb útvonal" (teherautókkal, amiknek a frekvenciája nyilván gyorsabb, mert többen vannak) ami éppen az általam próbált verzióban 3 átszállással többet jelent az árunak. Az alternatív útvonalon lévő járműveim így nem a nekik szánt árút szállítják, hanem egy olyat amit másik útvonalon szerettem volna szállítani. (ez gazdaságossági szempontból, nyilván az árúnak jobb, de fuvarozónak annyira nem)


    Itt valószínűleg ügyeskedni kell csomópontok kialakításval, illetve úgy lehet kizárni bizonyos útvonalakat , hogy a járműnek fixen beállítom az áru típusát.


    Ami szerintem még jó lenne ha a teherszállító járműveknek vagy inkább a vonalaknak meg lehetne mondani prioritás szerűen, hogy ha van több lehetőség mit szeretnénk inkább szállítani azzal a járattal.


    Illetve az is fejlesztési lehetőség lenne ha egy teherautóba az 5 kupac tégla mellé beférne két doboz árú is. (mert ez közel áll a valósághoz)


    A mod-olást tekintve még nem találtam meg hogyan kell feltölteni bármit is a steam store-ba. Ha a játékkal jövő változásokat megtanultam (a texturázás megváltzott) akkor indulhat a meglévő modjaim átalakítása.

  • Ez a Csörgő jellegrajz tökéletes lehetne, csak így torzul, scannelni nem tudnád, úgy lehet jobb lenne? (ez a kérdés akkor áll fent ha ezt te fényképezted) Ha máshonnan van akkor szerintem tárgytalan.


    Már látom hogy az indexes forumban találtad:


    idézem:


    "A Vasút&Modell szaklap 2003/nyári számában van részletes jellegrajz M41-esről."

    Ez megvan valakinek?

  • Sziasztok. Régebben nem sokat játszottam a Train Feverrel mert sok bosszantó hiányosság volt benne számomra, és nem igazán folytam bele (azóta lehet javitottak már rajta a javításokkal, de mióta bejelntették a Transport Fevert, azóta számoltam a napokat, és végre itt van.



    Kicsit kisérletezgettem vele, olvasgatom itt a fórumokat is a modokkal kapcsolatban, Személyes kedvencem az, ha a lakókörnyezetemet, környéket bele tudom helyezni a játékokba.


    Anno az OTTD-be is megcsvináltam a megye egy részét, és éveket játszottam, csak azon a pályán.


    Nos, ennek újra neki fogtam, de most a Transport Feverben.
    Egész szépen haladok egyébként, játszik könnyedséggel lehet bele tenni domborzati térképet, városokat elhelyezni stb. Egyedül ami nehézség, az az ipari zónák, létesítmények ialakítása. Ahogy olvasgattam, a németeknek is ezzel gyűlik meg a bajuk. Hiába írjuk be a fájlba, hogy hova tegye le a gyárat, vagy le teszi, vagy nem. Nem tetzhet neki, ha már van ott út, vagy másmilyen a domborzati viszonyok (bár néha leteszi akkor is, hatalmas krátereket rakva a földre, és eléggé undorítóan néz ki úgy.



    Nagyon ki kell kisérletezni még, hogy mit hova tegyek.


    Hétvégén majd lesz egy picit több időm ismét foglalkozni vele, addig remélhetőleg jön egy jó tool vagy mod ami segít ebben.
    (Sztem az lenne a legjobb megoldás, ha valahogy a játékon belül elő lehetne hozni egy koordináta rendszert, debug módba el helyezni bárhova a gyárat, megadja hogy hol van, majd pedig a map.lua fájlban beírni a pontos koordínátákat :D



    Jah, egyébként a játékban van egy hu mappa, 2 fájlal, ha felülírjuk az angolt, akkor pár helyen magyarul szól hozzánk a játék, egy két angol kifejezés marad, de olyanok hogy wood, meg oil, stb.. :D

BlueBrixx