Magyar Topik - Hungarian Topic - Ungarisches Thema

Willkommen in der Transport Fever Community

Wir begrüßen euch in der Fan-Community zu den Spielen Transport Fever und Train Fever, den Wirtschaftssimulatoren von Urban Games. Die Community steht euch kostenlos zur Verfügung damit ihr euch über das Spiel austauschen und informieren könnt. Wir pflegen hier einen freundlichen und sachlichen Umgang untereinander und unser Team steht euch in allen Fragen gerne beiseite.

 

Die Registrierung und Nutzung ist selbstverständlich kostenlos.

 

Wir wünschen euch viel Spaß und hoffen auf rege Beteiligung.

Das Team der Transport-Fever Community


  • Magasságtérképet használtam én is :) Annyi hog yitt ott módosítottam, hogy legyen benne nagyobb város több is, ne csak miskolc (mert Ózd nem lett volna rajta, de közlekedés szempontból mégis úgy gondolom hogy kell bele), illetve Kassa, meg Szerencs van még rajta, úgy, hogy a vaságban nem ott vannak ahol a játékban).
    Városok fejlődését valamelyik config fájlban lehet módosítani, és úgy lasabban fejlődnek, de sajnos az egészre érti, nem csak bizonyos városra, és ha nagyon le csökkentem, nagyon nehéz lesz tőle a játék ahogy észrevettem.


    Persze így is nagyon jó játék, szerintem most már méltó utódja a TD-nek. Istenem azzal mennyit játszottam, még gyerekként is :(


    Ja tényleg ott volt multiplayer, mekkora lenne már ha itt is lenne :D

  • Igen, én mondjuk csak az OTTD-vel játszottam sokat, abban megalkottam Magyarország majdnem teljes vasúti hálózatát, viszonylag realisztikusra, Budapesten meg több létező villamos/buszvonalat alkottam, imádtam modolni :D Ha gondolod megtalálod a facebookon: OpenTTD Hungary, sajnos a honlap megszűnt, de a fájlok között fent van még talán a Hungarian Transportation corp. mentésem a GRF fájlokkal.
    Más: Igen én is arra vágyom, hogy teljes mértékben méltó utóda lehessen neki, és mivel ez már azért jóval összetettebb játék, azért még van bőven teendő. Remélem a vizes témát én is, hogy megcsinálják jól, mert tényleg sokat dobna a látványon, ha nem hajózható vizek is megjelennének, pl, patakok az Alpesi hegyekben, vagy kisebb tavak, amiket a vízrajzi térképpel lehetne importálni, esetleg kézzel elhelyezni, de mindenképpen úgy, hogy ne azonos magasságon legyenek a vízfelületek... Bár már ez is nagy haladás, hogy egyedi valós térképeket tudunk csinálni.
    A Magyarország térkép elérhető valahol? Én is próbálkoztam egyedi térképekkel, de már ott elakadtam, hogy megfelelő 16 bites heightmap-ot találjak :D

  • Sziasztok srácok! Érdekelne, hogy hogy haladnak a magyar modellek vagy egyáltalán elkezdődött e valamiféle munkafolyamat. Régebben sokat modelleztem és énis kivenném a részem itteni modellel készítésében, elsősorban vasútra gondolok, ja! a transport fever játékről beszélek. Véleményem szerint jó lenne ha lennének íves megállóhelyek és, hogy valami módon testre lehessen szabni őket, illetve méghosszabb állomások nem csak perontetővel, esetleg testreszabható perontetővel. Kérem ha valaki foglalkozik a kékérdéss akkor jelezzen, együtt többre mehetünk, illetve, hogy jelenleg milyen modellek vannak készülőben, hogy ne legyen átfedés az alkotások között.

  • Ohh! Gyönyörű lesz a szili, nekem az a problémám, hogy tervrajzokat nem találok normálisat egyébként először a Nohabhoz fognék hozzá, egyrészt mert a kedvenc dízelem másrészt a játékban szereplő mozdony egyáltalán nem valósághű. @sanya72 Megmondom őszintén tőlem nagyon távol állnak a buszok és a villamosok, de igen, nyilván abból is hiány van úgyhogy azokat is pótolni kell.

  • Akkor leírom, hogy hogyan állok.


    A szállítási lánc megváltoztatása nem lett sikeres. Majd valakit felkérek ebben az ügyben, hogy segítsen.


    Modelleket is készítettem, de nem áttetsző ablakokkal. A skinezés egyrészt még gyakorolnom kell, másrészt nem tartom indokoltnak. A modellek átkonvertálásánál elakadtam, mivel rég voltam már otthon. Csak ott tudom jelenleg azt csinálni. A listát még régebben leírtam, hogy miket tudok majd áttenni. Engedélyeket még nem kértem, ezért sem szívesen mutogatom őket.


    Továbbá csináltam modelleket is. Skinek még nincsenek rajta, vagy ha van, akkor az is amolyan teszt féle. Akkor a modellek:


    Teherautó:
    Négykerékhajtású vontató - kész
    pótkocsi - kész


    Személykocsi:
    1845 - kész - kész
    1857 - kész
    1876 II. - kész
    1876 III. - kész


    Teherkocsik (látható áruk még nincsenek lemodellezve)
    1850 - Ga - kész
    1850 - K - kész
    1850 - R - kész
    1857 - H - kész
    1857 - K - kész

    1860 - F - kész

    1870 - H - kész

    1870 - K - kész

    1870 - O - kész

    1880 - N - kész

    1880 - R - kész

    1882 - Rl - kész

    1890 - Gg - kész

    1890 - Sun - kész

    1892 - J - kész

    1912 - Kz - kész

    1915 - G - kész

    1915 - O - kész

    1920 - R - kész

    1926 - Rl - kész

    1936 - R - kész

    1938 - Ggak - kész

    1941 - Jzkn - kész


    Gőzmozdonyok

    1847 - Érsekújvár - 90%

    1856 - 368 - kész

    1856 - 269 - 80%

    1865 - 250 - kész

    1865 - 236 - kész

    1869 - 238 - kész

    1872 - 337 - 80%


    Szerkocsik még nincsenek.


    Ide raktam még fel néhány képet. Azóta az Érsekújvárt megváltoztattam, mivel találtam egy képet róla.

  • Na egész jól haladtam a pályámmal, térképemmel, bár most az utóbbi időben nem igazán foglalkoztam a játékkal.
    A domborzatot nagyjából belőttem, pofásan néz ki, de elkapott a 'hév", hogy a város nem úgy néz ki, mint a valóságban. Valami jóféle városépítő mod igazán jól jönne.


    Van 2 mod amikkel épületeket lehet el helyezni, de ahogy észrevettem, azoknak semmi funkciójuk nincs, nem lakik benne senki, csak kb. dísznek vannak ott.


    Én egy olyasmi szerkesztőre vágynék, amikkel ki lehetne jelölni, hogy merre fele építkezzen a játék, esetleg kijelölni neki az utakat, hogy azok mentén építkezhetne automatikusan, de egyéb utakat ha lehet, ne hozzon létre.


    Próbáltam úgy is csinálni, hogy le romboltam minden épületet, kivéve 1-2-t, majd megrajzoltam az utakat , és vártam egy kicsit. Sajnos magától berajzol különféle utakat, bár még talán azt ki is lehetne játszani, de ha már egy nagyon nagy lakosságú várost bontok le így, abból már sosem lesz ugyanolyan nagy város, csak egy közepes falu....


    Ha jól működnének az épület el helyezős modok, még akkor talán az is jó lenne, igaz idő igényes lenne el helyezni egy települést úgy, hogy kéne, de megérné :D


    Jó jó tudom ez nem város építős játék, de ha már csak nyomokban is de hasonlítana legalább a fő utak a valóságra, tök érdekes lenne az egész :)


    Sajnos semmi ilyesmi modot nem találtam.Esetleg a készítők felé hogy legyen egy ilyen?


    Vagy jól meg kéne fogalmazni ezt az egészet angolul vagy németül és berakni egy fórum témára.

BlueBrixx